Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i łatwo przygotujesz wyborne kotlety jagnięce z cukinią, co na pewno sprawi przyjemność Twoim bliskim bądź gościom. Cukinia podkreśla smak dziczyzny i wprowadza letni akcent na talerzu.
Pyszny świąteczny napój z kilku składników. Smak zachwyci dzieci i dorosłych....
Odsłon: 59
Pyszny świąteczny napój z kilku składników. Smak zachwyci dzieci i dorosłych....
Odsłon: 59
Składniki
Mąkę wymieszać z jajkiem i szczyptą soli. Wlać mleko i utrzeć na gładko. Cukinie oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić warzywo w podłużne plasterki. Rozgrzać na patelni olej, cukinie zanurzać w cieście, obsmażać z obu stron około 4 minut na ładny, złotobrązowy kolor.
Kotlety jagnięce posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Rozgrzać na patelni olej, smażyć kotlety na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony. Na półmisku ułożyć kotlety oraz usmażoną cukinię. Posypać natką pietruszki. Mięso podawać z ziemniakami.