Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i łatwo przygotujesz wyborne kotlety jagnięce z cukinią, co na pewno sprawi przyjemność Twoim bliskim bądź gościom. Cukinia podkreśla smak dziczyzny i wprowadza letni akcent na talerzu.
Mąkę wymieszać z jajkiem i szczyptą soli. Wlać mleko i utrzeć na gładko. Cukinie oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić warzywo w podłużne plasterki. Rozgrzać na patelni olej, cukinie zanurzać w cieście, obsmażać z obu stron około 4 minut na ładny, złotobrązowy kolor.
Kotlety jagnięce posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Rozgrzać na patelni olej, smażyć kotlety na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony. Na półmisku ułożyć kotlety oraz usmażoną cukinię. Posypać natką pietruszki. Mięso podawać z ziemniakami.
Propozycja na wegański obiadek z pszenno - gryczanych pierożków z kiszoną kap...
Odsłon: 5831
Bardzo smaczne kluchy z okrasą, przypominające tradycyjne pyzy, kartacze. Pol...
Odsłon: 4216
Do sałatki dodajemy pokrojoną kapustę pekińska,mieszankę warzyw meksykańskich...
Odsłon: 29
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1799
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 196
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32563
Do sałatki dodajemy pokrojoną kapustę pekińska,mieszankę warzyw meksykańskich...
Odsłon: 29
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1799
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 196
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32563
Składniki
Mąkę wymieszać z jajkiem i szczyptą soli. Wlać mleko i utrzeć na gładko. Cukinie oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić warzywo w podłużne plasterki. Rozgrzać na patelni olej, cukinie zanurzać w cieście, obsmażać z obu stron około 4 minut na ładny, złotobrązowy kolor.
Kotlety jagnięce posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Rozgrzać na patelni olej, smażyć kotlety na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony. Na półmisku ułożyć kotlety oraz usmażoną cukinię. Posypać natką pietruszki. Mięso podawać z ziemniakami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki z kapusty pekińskiej
Dania główne
Schab w sosie
Dania główne
Duszony udziec z indyka
Dania główne
Zapiekanka ryżowa z cukinią
Gołąbki z kapusty pekińskiej
Gołąbki z kapusty pekińskiej smakują równie wyśmienicie jak tradycyjne, ale s...
Odsłon: 6
Schab w sosie
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 135