Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz przygotować kotlety jagnięce z piekarnika? Wystarczy dobra marynata, obsmażenie mięsa i przełożenie go do naczynia żaroodpornego. Wypróbuj ten prosty przepis.
Duszone polędwiczki z papryką to idealną propozycją na obiad dla całej rodzin...
Odsłon: 5619
Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przyrządzone polędwiczki są idealne n...
Odsłon: 5932
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 165
Podkręcona w smaku zupa pomidorowa!
Odsłon: 46
Tak zwany babciny. Zaintrygował mnie ten przepis, przede wszystkim ciekawym s...
Odsłon: 138
Polecam smaczny kalafior zapiekany w piekarniku. Kalafior w taki sposób wykon...
Odsłon: 157
Smaczne placki ziemniaczane, proste i tanie. Ta porcja wystarczy na obiad dla...
Odsłon: 267
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 165
Podkręcona w smaku zupa pomidorowa!
Odsłon: 46
Tak zwany babciny. Zaintrygował mnie ten przepis, przede wszystkim ciekawym s...
Odsłon: 138
Polecam smaczny kalafior zapiekany w piekarniku. Kalafior w taki sposób wykon...
Odsłon: 157
Smaczne placki ziemniaczane, proste i tanie. Ta porcja wystarczy na obiad dla...
Odsłon: 267
Składniki
W małej misce wymieszaj musztardę sarepską, oliwę z oliwek, miód, sok z cytryny. Dodaj obrane ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę lub rozgniecione i drobno posiekane. Z gałązek tymianku i rozmarynu zbierz listki, dodaj do marynaty. Dokładnie wymieszaj.
Mięso opłucz pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Każdy kotlet oprósz solą i pieprzem z jednej i z drugiej strony. Następnie natrzyj marynatą i włóż do lodówki na około 2-3 godziny.
Na dużej patelni rozgrzej odrobinę oleju lub masła klarowanego. Zarumień kotlety jagnięce z każdej strony. W tym czasie rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza, z grzałką górną i dolną, bez termoobiegu.
Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika. Aby jagnięcina była krwista, wystarczy kilka minut. Bardziej wypieczone mięso uzyskasz, jeśli zostawisz je na około 15 minut w piekarniku.
Po upieczeniu odczekaj kilka minut, aby kotlety jagnięce odpoczęły.
Podawaj z młodymi ziemniakami, sosem czosnkowym lub lekką sałatką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Naleśniki z pieczarkami i serem
Dania główne
Kalafior zapiekany
Dania główne
Fasolka szparagowa w bułce tartej z dodatkami
Dania główne
Pyszne placki ziemniaczane
Naleśniki z pieczarkami i serem
Super propozycja na smaczny jarski obiad lub ciepłą kolację. Naleśniki z piec...
Odsłon: 11
Kalafior zapiekany
Polecam smaczny kalafior zapiekany w piekarniku. Kalafior w taki sposób wykon...
Odsłon: 157