Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety jajeczne to pomysł na smaczny obiad i wykorzystanie nadwyżki jaj. Danie proste i szybkie w przygotowaniu.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 194
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 74
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 194
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 74
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Składniki
Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy.
4 jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i siekamy lub ścieramy na tarce. Mieszamy z bułką i zieleniną. Wsypujemy siemię, słonecznik i otręby. Wbijamy jajko. Masę dokładnie wyrabiamy, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe kotlety.
Płatki owsiane mieszamy z zarodkami. Kotlety obtaczamy w mieszance i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Świetnie smakują z ryżem i surówką.