Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety jajeczne to pomysł na smaczny obiad i wykorzystanie nadwyżki jaj. Danie proste i szybkie w przygotowaniu.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 79
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1195
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 197
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 79
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1195
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 197
Składniki
Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy.
4 jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i siekamy lub ścieramy na tarce. Mieszamy z bułką i zieleniną. Wsypujemy siemię, słonecznik i otręby. Wbijamy jajko. Masę dokładnie wyrabiamy, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe kotlety.
Płatki owsiane mieszamy z zarodkami. Kotlety obtaczamy w mieszance i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Świetnie smakują z ryżem i surówką.