Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 2187

Dodano:

Odsłon: 34887

proste a pyszne

Składniki

  • jajka na twardo, 6 szt.
  • jajko surowe, 1 szt.
  • kajzerka namoczona w mleku, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • Bułka tarta
  • sól, pieprz
  • olej
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety jajeczne

Przygotowanie

  1. Ugotowane jajka zetrzec na tarce o małych oczkach. Cebulkę drobno pokroic i zeszklic na maśle. Do startych jajek wbic surowe, dodac namoczoną bułkę oraz cebulkę. Doprawic solą i pieprzem. Wszystko razem porządnie wymieszac. Jesli farsz okaże się za rzadki, należy dosypac trochę bułki tartej. Następnie formowac kotlety i smazyc na rumiano na oleju.

  2. Tak przygotowane kotlety podałam z ziemniakami z wody oraz ogórkami kiszonymi domowej roboty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kokolo 30 sierpnia 2010 mniam mniam - też takie kotleciki uwielbiam

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 30 sierpnia 2010 często robię takie kotlety, to zawsze jakas odskocznia od zwykłych jajek na twardo lub sadzonych, a wersja z kotletami jest naprawde pyszna :-)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 26 sierpnia 2010 Robię od dawna takie kotlety, ale zawsze dodaję dużo posiekanej
zieleniny /natka, koperek, szczypiorek. Są wizualnie weselsze,
no i ten zapach.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 26 sierpnia 2010 Bardzo ciekawy przepis,ale można dodać żółtego sera,w wersji "luksus" np.parmezan,ale może być zwykły,naprawdę podnosi i wzbogaca smak.Pozdrawiam.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

megs 26 sierpnia 2010 ciekawe wykorzystanie jajek...napewno wyprobuje wygladaja bardzo apetycznie

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mysz204 26 sierpnia 2010 musze zrobic bo wygladaja apetycznie;) ode mnie 5;)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń