Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu kotlety.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1794
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3105
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1188
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1948
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1794
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3105
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1188
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1948
Składniki
8 jajek ugotować na tardo, ostudzić, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Brokuła podzielić na mniejsze różyczki i gotować przez około 5 minut, odcedzić, ostudzić i rozdrobnić blenderem. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju.
Do miski przełożyć jajka, brokuła, cebulę, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, 2 surowe jajka, 2 łyżki bułki tartej oraz sól, pieprz. Całość dokładnie wymieszać.
Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.