Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jajeczne z brokułem

Przepis dnia 2019-10-29
Kotlety jajeczne z brokułem

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 318

Dodano:

Odsłon: 5996

Proste i szybkie w przygotowaniu kotlety.

Składniki

  • jajka 10 szt,
  • brokuł 250 g,
  • cebula 1 szt,
  • czosnek 2 ząbki,
  • bułk tarta 1/2 szk,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do smażenia,
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 8 jajek ugotować na tardo, ostudzić, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Brokuła podzielić na mniejsze różyczki i gotować przez około 5 minut, odcedzić, ostudzić i rozdrobnić blenderem. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju.

  2. Do miski przełożyć jajka, brokuła, cebulę, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, 2 surowe jajka, 2 łyżki bułki tartej oraz sól, pieprz. Całość dokładnie wymieszać.

  3. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń