Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jajeczne z pieczarkami

Kotlety jajeczne z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16034

Dodano:

Odsłon: 10645

Delikatne i smaczne kotlety do drugiego dania.

Składniki

  • Jajo kurze 10 szt
  • Cebula biała 2 szt
  • 1 słoik pieczarek w zalewie naturalnej
  • sól i pieprz do smaku
  • bułka tarta do panierki
  • masło do smażenia
  • olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ugotować 8 jajek na twardo, obrać i drobno posiekać razem z pieczarkami. Dodać zeszkloną na tłuszczu cebulę, wbić dwa jajka, doprawić do smaku, wymieszać na jednolitą masę, gdy będzie za rzadka to możemy zagęścić bułką tartą. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju wymieszanym z masłem z obu stron na złoto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń