Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem

Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15394

Dodano:

Odsłon: 69071

Szybkie i smaczne kotlety na piątkowy obiad.

Składniki

  • Jajka ugotowane na twardo 5 szt.
  • Jajko surowe 1 szt.
  • Bułka tarta 2 łyżki
  • Szczypiorek posiekany 1 łyżka
  • Koperek posiekany 1 łyżka
  • Mleko
  • Kajzerka czerstwa ½ szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka mielona słodka do smaku
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. Dodać surowe jajko, przyprawy i paprykę do smaku, posiekany szczypiorek, koperek, bułkę tartą i dokładnie wyrobić masę. Na dłoni formować kotlety, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń