Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne, szybkie i proste w przygotowaniu kotlety jajeczno - brokułowe z dodatkiem sera cheddar. Kotlety możemy serwować jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie w towarzystwie ulubionych sosów.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy je przez około 7 - 8 minut w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy różyczki zimną wodą, aby zachowały intensywnie zielony kolor. Jajka oraz brokuł kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Następnie dodajemy posiekany drobno koperek, starty ser cheddar, bułkę tartą oraz jedno surowe jajko. Wszystko mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. W dłoniach formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Kotlety smażymy z obu stron do lekkiego zarumieniana. Po usmażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.