Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 654
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 99
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1203
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 654
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 99
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1203
Składniki
Mięso mielone łączymy cebulą pokrojona w kostki wyciśniętym czosnkiem i jajkiem. Dodać przyprawy, ja używam , trochę pieprzu czarnego mielonego i papryki słodkiej i ostrej. Odrobinę soli oraz przyprawy do mięsa mielonego (pamiętając, że mięso mielone pakowane w folię jest już solone). Przyprawy razem z mięsem i pozostałymi składnikami dobrze wymieszać. Wsypać bułkę tartą, dodać trochę masła, i dobrze wymieszać z mięsem. Mięso formować w kulki, obtaczać w bułce tartej i układać na talerzyku. Dobrze jest moczyć rękę w ciepłej wodzie, wtedy mięso nie przykleja się do dłoni. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Ja podaję z ziemniakami i sałatką