Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na obiad czy pyszną przekąskę na przyjęcie.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3219
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3219
Składniki
Warzywa myjemy i kroimy. Cebulę w piórka do farszu i w kostkę do mięsa. Paprykę w cienkie paski. Czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy część do farszu i część do mięsa.
Mięso mieszamy z czosnkiem, pietruszką, solą, pieprzem, oregano. Cebulę i paprykę podsmażamy na oleju, po kilku minutach dosypujemy resztę przypraw, a na koniec natkę. Farsz należy ostudzić. Z mięsa mielonego formujemy cienki placek na dłoni i zawijamy farsz z żółtym serem. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju do zarumienienia. Gotowe !!!