Dania główne Przepis na:
Kotlety mielone faszerowane.

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1394
Dodano: 14.07.2018
Odsłon: 5613
Składniki
- Mięso mielone wieprzowo-wołowe 500 g.
- Papryka czerwona 1/2 szt.
- Cebula biała 2 szt.
- Czosnek 2 ząbki.
- Natka pietruszki pęczek.
- Ser żółty 50 g.
- Oregano 1 łyżeczka do herbaty.
- Sól do smaku.
- Pieprz do smaku
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Warzywa myjemy i kroimy.
Cebulę w piórka do farszu i w kostkę do mięsa.
Paprykę w cienkie paski.
Czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy część do farszu i część do mięsa.
-
Mięso mieszamy z czosnkiem, pietruszką, solą, pieprzem, oregano.
Cebulę i paprykę podsmażamy na oleju, po kilku minutach dosypujemy resztę przypraw, a na koniec natkę. Farsz należy ostudzić.
Z mięsa mielonego formujemy cienki placek na dłoni i zawijamy farsz z żółtym serem.
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju do zarumienienia.
Gotowe !!!
Komentarze do przepisu (1)

SlodkoSlodka83 14 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Pysznie nadziane :-)5 Kto głosował? | Odpowiedz