Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na obiad czy pyszną przekąskę na przyjęcie.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 111
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1113
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 448
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 111
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1113
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 448
Składniki
Warzywa myjemy i kroimy. Cebulę w piórka do farszu i w kostkę do mięsa. Paprykę w cienkie paski. Czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy część do farszu i część do mięsa.
Mięso mieszamy z czosnkiem, pietruszką, solą, pieprzem, oregano. Cebulę i paprykę podsmażamy na oleju, po kilku minutach dosypujemy resztę przypraw, a na koniec natkę. Farsz należy ostudzić. Z mięsa mielonego formujemy cienki placek na dłoni i zawijamy farsz z żółtym serem. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju do zarumienienia. Gotowe !!!