Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone takie robiła moja babcia,zawsze mi smakowały.Teraz robię dla moich bliskich:)
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13297
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 516
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9892
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13297
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 516
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9892
Składniki
Obrane pieczarki drobno pokroić i udusić pod przykryciem z dodatkiem soli do smaku.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażamy na oleju.Połowę dodać do mięsa,a połowę do uduszonych pieczarek,to samo z natką pietruszki.
Mięso mieszamy z namoczoną wcześniej bułką suchą,jajkiem i przyprawami.Do mięsa dodajemy mniej soli(1/2 płaskiej łyżeczki),niż do zwykłych mielonych,gdyż pieczarki oddadzą sól podczas smażenia.
Na dłoni rozpłaszczamy placek z mięsa na grubość 0,5 cm,na środek dajemy farsz pieczarkowy.Złożyć dłoń do środka i zlepić brzegi mielonego.Obtoczyć w bułce tartej i smażyć.Można dodać do farszu garść startego sera żółtego.