Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 5818
Dodano: 03.08.2012
Odsłon: 41953
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Obrane pieczarki drobno pokroić i udusić pod przykryciem z dodatkiem soli do smaku.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażamy na oleju.Połowę dodać do mięsa,a połowę do uduszonych pieczarek,to samo z natką pietruszki.
Mięso mieszamy z namoczoną wcześniej bułką suchą,jajkiem i przyprawami.Do mięsa dodajemy mniej soli(1/2 płaskiej łyżeczki),niż do zwykłych mielonych,gdyż pieczarki oddadzą sól podczas smażenia.
Na dłoni rozpłaszczamy placek z mięsa na grubość 0,5 cm,na środek dajemy farsz pieczarkowy.Złożyć dłoń do środka i zlepić brzegi mielonego.Obtoczyć w bułce tartej i smażyć.Można dodać do farszu garść startego sera żółtego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 19 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Zapewniam,że są pyszne robię takie,ale dodaję jeszcze do farszu po kawałku sera żółtego.11 Kto głosował? | Odpowiedz

rosse 03 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Dziękuję i pozdrawiam:)17 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 03 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam:)17 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 03 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Super ,też takie robię - pychotka.17 Kto głosował? | Odpowiedz