Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone takie robiła moja babcia,zawsze mi smakowały.Teraz robię dla moich bliskich:)
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 229
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 75
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 80
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 229
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 75
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 80
Składniki
Obrane pieczarki drobno pokroić i udusić pod przykryciem z dodatkiem soli do smaku.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażamy na oleju.Połowę dodać do mięsa,a połowę do uduszonych pieczarek,to samo z natką pietruszki.
Mięso mieszamy z namoczoną wcześniej bułką suchą,jajkiem i przyprawami.Do mięsa dodajemy mniej soli(1/2 płaskiej łyżeczki),niż do zwykłych mielonych,gdyż pieczarki oddadzą sól podczas smażenia.
Na dłoni rozpłaszczamy placek z mięsa na grubość 0,5 cm,na środek dajemy farsz pieczarkowy.Złożyć dłoń do środka i zlepić brzegi mielonego.Obtoczyć w bułce tartej i smażyć.Można dodać do farszu garść startego sera żółtego.