Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety mielone w sezamie"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 301
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 101
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 480
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 301
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 101
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 480
Składniki
Ser żółty pokrój w dość drobną kostkę.
Kajzerkę namocz w letniej wodzie. Gdy całkiem zmięknie, odciśnij ją, po czym rozgnieć widelcem.
Mielone mięso włóż do miski, wbij jajko, dodaj sól oraz pieprz i całość dokładnie wyrób razem z rozdrobnioną bułką.
Ulep placki, nałóż na nie po kilka kawałków sera, po czym zlep, nadając im owalny kształt.
Obtocz kotlety w mące pszennej, potem jajku, a na koniec w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Usmaż je na rozgrzanym oleju.
Danie podawaj np. z surówką z kapusty i ziemniakami.Źródło: Telemax