Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone o wyrazistym smaku ostrej papryki, a w środku łagodna feta.
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3044
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 150
czyli wspomnienie greckich wakacji
Odsłon: 1197
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3044
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 150
czyli wspomnienie greckich wakacji
Odsłon: 1197
Składniki
Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i przyprawy wedle uznania. W zależności od tego, czy użyjemy mielonego, czy świeżego chili, mięso będzie mniej ostre (mielone) lub znacznie bardziej (świeże papryczki). Mięso formujemy w rękach na płaskie placki, układamy na nich kawałki fety i zawijamy tak, aby ser był w środku. Należy dobrze skleić mięso, żeby nie podzieliło się na kawałki w czasie smażenia.