Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone o wyrazistym smaku ostrej papryki, a w środku łagodna feta.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4058
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 100
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 204
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4058
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 100
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 204
Składniki
Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i przyprawy wedle uznania. W zależności od tego, czy użyjemy mielonego, czy świeżego chili, mięso będzie mniej ostre (mielone) lub znacznie bardziej (świeże papryczki). Mięso formujemy w rękach na płaskie placki, układamy na nich kawałki fety i zawijamy tak, aby ser był w środku. Należy dobrze skleić mięso, żeby nie podzieliło się na kawałki w czasie smażenia.