Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z drobiowego fileta z dodatkiem pieczarek, papryki i cebuli podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5804
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1195
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5804
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1195
Składniki
Wykonanie surówki: Kapustę kroimy w wąskie paski, marchew obraną trzemy na dużych oczkach,cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy doprawiamy pieprzem i solą, dodajemy majonez, mieszamy. Tak przygotowaną surówkę umieszczamy w misce, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę.
Wykonanie kotletów i dania: Wymyte pieczarki, paprykę i cebulę rozdrabniamy na drobno i podsmażamy na łyżce oleju.
Filety drobiowe mielimy na sitku 12 mm.
Do zmielonego mięsa dodajemy podsmażone ostudzone pieczarki, paprykę z cebulą, mieszamy. Do wymieszanej masy mięsnej dodajemy bułkę tartą i jajko, sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Z masy mięsnej formujemy kotlety i smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego !!!