Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1685 Ocena: 27206
Dodano: 11.11.2019
Odsłon: 21498
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Wykonanie surówki:
Kapustę kroimy w wąskie paski, marchew obraną trzemy na dużych oczkach,cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy doprawiamy pieprzem i solą, dodajemy majonez, mieszamy. Tak przygotowaną surówkę umieszczamy w misce, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę.
Wykonanie kotletów i dania:
Wymyte pieczarki, paprykę i cebulę rozdrabniamy na drobno i podsmażamy na łyżce oleju.
Filety drobiowe mielimy na sitku 12 mm.
Do zmielonego mięsa dodajemy podsmażone ostudzone pieczarki, paprykę z cebulą, mieszamy. Do wymieszanej masy mięsnej dodajemy bułkę tartą i jajko, sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Z masy mięsnej formujemy kotlety i smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty.
Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Docherro 11 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczne:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 11 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Świetnie pomyślane ;-D3 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 11 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Kotlety z warzywami sa bardzo samczne!3 Kto głosował? | Odpowiedz