Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiesz na kotlety mielone z frytkownicy beztłuszczowej, których nie musisz regularnie przewracać i pilnować na patelni? Przygotuj je z tego przepisu!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7852
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1040
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13611
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7852
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1040
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13611
Składniki
Do miski wrzuć mięso mielone, wbij jajko, wsyp 2 łyżki bułki tartej i dopraw solą, pieprzem, majerankiem oraz papryką słodką mieloną. Wyrób jednolitą masę. Uformuj niewielkie kulki i delikatnie je spłaszcz ręką.
Na półmisek wsyp pozostałą bułkę tartą. Każdy kotlet mielony obtocz w niej z każdej strony.
Uformowane kotlety spryskaj delikatnie olejem. Tak samo zrób z koszem frytkownicy beztłuszczowej. Ułóż kotlety mielone w koszu w taki sposób, aby się nie stykały. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.