Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny staropolski przepis na kotlety mielone. Bez smażenia, bez dodatkowego tłuszczu. Sycący posiłek bogaty w białko.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Płatki owsiane zalewamy gorącą wodą i odkładamy na 20 minut. Marchew i cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do mięsa mielonego dodajemy namoczone płatki owsiane, starte warzywa, sprasowany czosnek, majeranek oraz sól i pieprz. Masę wyrabiamy aż składniki się połączą.
Z mięsnej masy formujemy gniazdka do których wbijamy po jednym jajku. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego