Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny staropolski przepis na kotlety mielone. Bez smażenia, bez dodatkowego tłuszczu. Sycący posiłek bogaty w białko.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2277
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 112
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 703
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2277
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 112
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 703
Składniki
Płatki owsiane zalewamy gorącą wodą i odkładamy na 20 minut. Marchew i cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do mięsa mielonego dodajemy namoczone płatki owsiane, starte warzywa, sprasowany czosnek, majeranek oraz sól i pieprz. Masę wyrabiamy aż składniki się połączą.
Z mięsnej masy formujemy gniazdka do których wbijamy po jednym jajku. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego