Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykłe soczyste kotlety.
maszynka do mielenia mięsa
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 60
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10346
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1014
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 60
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10346
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1014
Składniki
Okrojone z kości udka i pierś razem ze skóra i cebulą, przepuszcza się przez drobne oczko. Mięso wyrabia się z jajem, bułką tartą, solą i pieprzem. Uformowane kotlety obtacza się jeszcze w bułce tartej i smaży niespiesznie na rumiano. Podano z młodą kapustą z boczkiem i pomidorami, sałatką z kiszonych ogórków, cebuli i pieprzem i z surówką z kapusty, marchewki i cebuli.
Smacznego :)