Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z kalafiorem i kapustą pekińską to smaczna alternatywa dla tradycyjnych mielonych. Takie kotleciki podane z ziemniakami i surówką stanowią pyszne oraz pożywne danie obiadowe dla całej rodziny i będą świetną propozycją na urozmaicenie monotonnego jadłospis
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 50
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 59
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 50
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 59
Składniki
Mielone mięso przekładamy do miski, dodajemy przyprawę Vegeta Natur i całość dokładnie łączymy dłonią po czym odstawiamy do lodówki na 15 minut.
Ugotowanego odsączonego z wody i wystudzonego kalafiora rozgniatamy widelcem. Liście kapusty pekińskiej bardzo drobno siekamy. Cebulę również drobno siekamy. Następnie do mięsa mielonego dodajemy rozgnieciony kalafior, posiakaną kapustę, cebulę, jajko oraz bułkę tartą, wszystko doprawiamy według uznania solą oraz czarnym pieprzem, masę starannie wyrabiamy dłonią. Z masy wilgotnymi dłońmi formujemy niewielkie kotlety i panierujemy je w bułce tartej. Mielone smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoto-brązowy kolor a po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.