Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kultowe pyszne danie kotlety mielone z ziemniakami i surówką z buraków czerwonych, które gościło często na stołach w polskich domach i króluje do dziś. To propozycja na pyszny tradycyjny obiadek.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22100
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 121
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 395
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 121
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 166
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22100
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 121
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 395
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 121
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 166
Składniki
Mięso umyć a następnie zmielić. Zmieloną łopatkę posypać przyprawami, dodać posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, bułkę tartą, mleko i posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj.
Uformuj dowolnej wielkości kotlety, obtocz w bułce tartej i smaż na oleju na wolnym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Kotlety mielone podawaj z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami z koperkiem i buraczkami.
Kotlety mielone również dobrze smakują z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Smacznego.