Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie "sponiewieraną" mortadelę w jajku i bułce, to ta wersja na pewno przypadnie Wam do gustu. Zrobiłem typowe PRLowskie danie. Mortadela+tłuczone ziemniaki+marchewka z groszkiem. To była szybka retrospekcja mojego dzieciństwa. Arek Gie
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1061
Taką cebulką można dodawać do burgerów, śledzi i innych ryb. Mozna przechowyw...
Odsłon: 196
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1061
Taką cebulką można dodawać do burgerów, śledzi i innych ryb. Mozna przechowyw...
Odsłon: 196
Składniki
Mortadelę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, wyrabiamy na jednolitą masę, do smaku doprawiając solą i pieprzem. Z przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na wolnym ogniu. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Z przepisu wychodzi 6 sztuk.