Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone, oto przepis dla Ciebie. Szybki, prosty sposób przygotowania a ich smak rozpływa się w ustach.
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1532
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 250
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 253
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 251
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 9690
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1532
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 250
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 253
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 251
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 9690
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jedno jajko, wsypuję sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewam śmietanę i wyrabiam. 2. Cebulę obieram, drobno kroję smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Smażę dziesięć minut, doprawiam pieprzem oraz solą. Ogórki kroję drobno, paprykę oczyszczam z nasion, kroję w kostkę. Warzywa łączę z grzybami, smażę pięć minut.
3. Z mięsa robię podłużne kotlety, w każdym kotlecie robię otwór, w który nakładam farsz. Mięso zlepiam, nadając owalny kształt
4. Kotlety panieruję w mące, w roztrzepanych widelcem jajkach, następnie w bułce tartej. 5. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Gotowe, podaję z surówka i ziemniakami. 7. Smacznego.