Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone a w nich same niespodzianki, odkryj przepis i przekonaj się. Kotlety idealne na niedzielny obiad lub jako danie na różne uroczystości.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
1. Papryki myję, usuwam nasiona, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję delikatnie olejem i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. Po upieczeniu studzę, usuwam skórkę, drobno kroję. Żurawinę zalewam gorącą wodą, odstawiam na 30 minut. Po tym czasie odlewam wodę z żurawiny.
2. Do miski przekładam mięso, dodaję żurawinę, upieczoną paprykę, pokrojone drobno pieczarki, wbijam jajko, wlewam śmietanę, wsypuję bułkę tartą, paprykę ostrą oraz sól. 3. Następnie wyrabiam masę mięsną, formuję kotlety, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C
Sposób przygotowania sosu: 1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. 2. Do naczynia wlewam bulion, sos sojowy, dodaję musztardę, wsypuję sól oraz pieprz. Wszystko dokładnie mieszam i stopniowo wlewam do cebuli. Na koniec sos zagęszczam mąką ziemniaczaną rozrobioną w małej ilość wody. Sos chwilkę gotuję.
3. Sos łączę z upieczonymi kotletami. 4. Gotowe, podaję z surówką i ziemniakami. 5. Smacznego.