Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatne i aromatyczne kotlety.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10999
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13270
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10999
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13270
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Składniki
Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić szpinak, doprawić solą i gałką muszkatołową , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć 5 minut. Ser feta pokruszyć. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Do miseczki włożyć mięso , wbić jajko, dodać szpinak oraz sery.
Wszystko dokładnie wymieszać , uformować kotleciki, lekko obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, smażyć kotlety na złoto - brązowy kolor. Osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z ziemniakami i np. z buraczkami.