Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatne i aromatyczne kotlety.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5854
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9684
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 310
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5854
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9684
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 310
Składniki
Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić szpinak, doprawić solą i gałką muszkatołową , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć 5 minut. Ser feta pokruszyć. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Do miseczki włożyć mięso , wbić jajko, dodać szpinak oraz sery.
Wszystko dokładnie wymieszać , uformować kotleciki, lekko obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, smażyć kotlety na złoto - brązowy kolor. Osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z ziemniakami i np. z buraczkami.