Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatne i aromatyczne kotlety.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1500
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1385
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 281
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1500
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1385
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 281
Składniki
Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić szpinak, doprawić solą i gałką muszkatołową , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć 5 minut. Ser feta pokruszyć. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Do miseczki włożyć mięso , wbić jajko, dodać szpinak oraz sery.
Wszystko dokładnie wymieszać , uformować kotleciki, lekko obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, smażyć kotlety na złoto - brązowy kolor. Osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z ziemniakami i np. z buraczkami.