Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka z odrobiną szaleństwa. Sól zastąpiłam słonymi krakersami i prażonym słonecznikiem. Odrobina musztardy podkręca smak.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 581
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 581
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Składniki
Mięso zmielić. W dużej misce wymieszać jajko z sosem sojowym, dodać zmielone mięso, pestki słonecznika i posiekaną szalotkę. Część krakersów rozgnieść w dłoni, dosypać do mięsa, część tylko połamać i też dodać, wymieszać. Doprawić musztardą, wyrobić.
Z mięsa formować kotlety, panierować w zmielonym siemieniu. Smażyć od 5 do 10 minut w zależności od wielkości kotletów.