Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tanie,łatwe w przyrządzaniu i bardzo zdrowe i smaczne
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1003
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666486
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1003
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666486
Składniki
Wątrobę zmielić na grubym sitku,dodać płatki zbożowe,drobno posiekaną cebulę,przeciśnięty czosnek,surowe jajo,mąkę ziemniaczaną i wyrobić na jednolitą masę.Nie solić-można doprawić pieprzem do smaku.Na rozgrzanym oleju formować placuszki o średnicy ok.5cm i grubości ok.1,5 cm i usmażyć na złoty kolor z obu stron.Usmażone placuszki przełożyć do głębszej patelni i zalać gorącą wodą do połowy ich wysokości.Dusić pod przykryciem ok 20 min.
Następnie dodać pomidory z puszki lub przecier pomidorowy i doprowadzić do wrzenia.Dodać śmietankę i doprawić do smaku pieprzem i solą.Sos pomidorowy ma być lekko gęsty. Podawać z tłuczonymi ziemniakami,makaronami lub ryżem ugotowanym na sypko.