Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z karczku, podane z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk.
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7196
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1478
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 348
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36299
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7196
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1478
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 348
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36299
Składniki
Mięso z karczku mielimy wraz z cebulą i czosnkiem. Do zmielonego mięsa dodajemy bułkę tartą, przyprawiamy solą, pieprzem i wbijamy dwa jajka. Wszystkie składniki mieszamy. Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety i smażymy je na gorącym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron.
Smażymy na małym ogniu, tak żeby mięso w środku kotleta nie było surowe. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy i tłuczemy. Usmażone kotlety podajemy z sałatką z kapusty i papryk. Smacznego!!!