Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z karczku, podane z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 814
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12560
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 814
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12560
Składniki
Mięso z karczku mielimy wraz z cebulą i czosnkiem. Do zmielonego mięsa dodajemy bułkę tartą, przyprawiamy solą, pieprzem i wbijamy dwa jajka. Wszystkie składniki mieszamy. Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety i smażymy je na gorącym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron.
Smażymy na małym ogniu, tak żeby mięso w środku kotleta nie było surowe. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy i tłuczemy. Usmażone kotlety podajemy z sałatką z kapusty i papryk. Smacznego!!!