Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone ze śmietaną

Kotlety mielone ze śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2200 Ocena: 48796

Dodano:

Odsłon: 4974

Klasyczny przepis na kotlety mielone. Tutaj podrasowane śmietaną, zgodnie z zaleceniami jednego z internautów. Poświadczamy...są przepyszne!

Składniki

  • 400 g łopatki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 bułka (kajzerka)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • smalec
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy.

    Łopatkę mielimy, dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę, jajko i śmietanę. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym smalcu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń