Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mielony z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty, ogórka i papryk.
maszynka do mielenia mięsa, miska, patelnia, garnczek,
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18201
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6774
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18201
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6774
Składniki
Mięsa mielimy. Cebulę i czosnek trzemy na tarce. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy wodę i mieszamy z mielonym mięsem. Dodajemy 3 jajka, sól, startą cebulę i czosnek oraz pozostałe przyprawy, dobrze mieszamy jednocześnie próbując farsz na kotlety. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem, smażymy uformowane z farszu kotlety na rumiany kolor z obu stron. W między czasie gdy smażą się kotlety, gotujemy ziemniaki.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty, ogórka i papryk z domowych przetworów. Smacznego !!!