Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety na burgery to absolutna podstawa, aby całe danie smakowało wyśmienicie. Z tego przepisu wykonasz aromatyczne, dobrze doprawione i soczyste mięso.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 48
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18588
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7102
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30703
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 48
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18588
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7102
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30703
Składniki
W dużej misce połącz mielone mięso wołowe, posiekaną cebulkę, jajko, sos sojowy, rozmaryn, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki się połączą. Przykryj folią spożywczą i poczekaj 5 minut.
Z powstałej masy uformuj 4-5 burgerów o grubości około 3 cm, delikatnie spłaszczając każdy z nich, aby miały równą grubość.
Przed smażeniem, posmaruj jedną stronę każdego burgera olejem za pomocą pędzelka kuchennego.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu.
Ułóż burgery na patelni, olejem do dołu, aby zapewnić równomierne smażenie i zapobiec przywieraniu mięsa do patelni.
Smaż burgery przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone na zewnątrz, a w środku soczyste.
Po usmażeniu zdejmij burgery z patelni i odstaw na chwilę, aby mięso odpoczęło.