Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety na burgery to absolutna podstawa, aby całe danie smakowało wyśmienicie. Z tego przepisu wykonasz aromatyczne, dobrze doprawione i soczyste mięso.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3845
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34218
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1629
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113653
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3845
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34218
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1629
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113653
Składniki
W dużej misce połącz mielone mięso wołowe, posiekaną cebulkę, jajko, sos sojowy, rozmaryn, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki się połączą. Przykryj folią spożywczą i poczekaj 5 minut.
Z powstałej masy uformuj 4-5 burgerów o grubości około 3 cm, delikatnie spłaszczając każdy z nich, aby miały równą grubość.
Przed smażeniem, posmaruj jedną stronę każdego burgera olejem za pomocą pędzelka kuchennego.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu.
Ułóż burgery na patelni, olejem do dołu, aby zapewnić równomierne smażenie i zapobiec przywieraniu mięsa do patelni.
Smaż burgery przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone na zewnątrz, a w środku soczyste.
Po usmażeniu zdejmij burgery z patelni i odstaw na chwilę, aby mięso odpoczęło.