Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety na burgery to absolutna podstawa, aby całe danie smakowało wyśmienicie. Z tego przepisu wykonasz aromatyczne, dobrze doprawione i soczyste mięso.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
W dużej misce połącz mielone mięso wołowe, posiekaną cebulkę, jajko, sos sojowy, rozmaryn, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki się połączą. Przykryj folią spożywczą i poczekaj 5 minut.
Z powstałej masy uformuj 4-5 burgerów o grubości około 3 cm, delikatnie spłaszczając każdy z nich, aby miały równą grubość.
Przed smażeniem, posmaruj jedną stronę każdego burgera olejem za pomocą pędzelka kuchennego.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu.
Ułóż burgery na patelni, olejem do dołu, aby zapewnić równomierne smażenie i zapobiec przywieraniu mięsa do patelni.
Smaż burgery przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone na zewnątrz, a w środku soczyste.
Po usmażeniu zdejmij burgery z patelni i odstaw na chwilę, aby mięso odpoczęło.