Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety na burgery to absolutna podstawa, aby całe danie smakowało wyśmienicie. Z tego przepisu wykonasz aromatyczne, dobrze doprawione i soczyste mięso.
Gruszki potrafią być tak słodkie, że cukier jest nie potrzebny.
Odsłon: 1540
Chrupiące pikle z ogórków z marchewką w zalewie octowej to prosty do przygoto...
Odsłon: 162
Gruszki potrafią być tak słodkie, że cukier jest nie potrzebny.
Odsłon: 1540
Chrupiące pikle z ogórków z marchewką w zalewie octowej to prosty do przygoto...
Odsłon: 162
Składniki
W dużej misce połącz mielone mięso wołowe, posiekaną cebulkę, jajko, sos sojowy, rozmaryn, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki się połączą. Przykryj folią spożywczą i poczekaj 5 minut.
Z powstałej masy uformuj 4-5 burgerów o grubości około 3 cm, delikatnie spłaszczając każdy z nich, aby miały równą grubość.
Przed smażeniem, posmaruj jedną stronę każdego burgera olejem za pomocą pędzelka kuchennego.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu.
Ułóż burgery na patelni, olejem do dołu, aby zapewnić równomierne smażenie i zapobiec przywieraniu mięsa do patelni.
Smaż burgery przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone na zewnątrz, a w środku soczyste.
Po usmażeniu zdejmij burgery z patelni i odstaw na chwilę, aby mięso odpoczęło.