Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taki mój mały eksperyment, ponieważ miałam zbyt mało leśnych grzybów postanowiłam dodać pieczarki i do końca nie wiedziałam co z tego wyjdzie.Eksperyment się udał,kotleciki wyszły bardzo dobre, nie zostało po nich śladu. Polecam.
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 211
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1089
Polecam.
Odsłon: 1075
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 211
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1089
Polecam.
Odsłon: 1075
Składniki
Odmrożone grzyby leśne, obrane pieczarki, pokrojoną na cząstki cebulę, czosnek i namoczoną , odciśniętą kajzerkę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać pietruszkę, jajko, sól, pieprz /ok.1/2 łyżeczki, żeby kotlety były pikantne/ i paprykę w proszku. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli masa grzybowa okaże się za rzadka, trzeba dosypać bułki tartej.Na patelni rozgrzać olej, uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rumiano z obu stron. Gotowe można podawać z ulubionymi surówkami, najlepiej żeby były nieco ostrzejsze w smaku. SMACZNEGO!