Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle pyszne i aromatyczne z delikatną skórką zachwycą każdego.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 208
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 908
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 499
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666466
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 208
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 908
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 499
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666466
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem , przyprawą do mięsa wieprzowego. Cukinię , paprykę, umyć utrzeć na tarce o grubszych otworach. Marchewkę obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Ser pokroić w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać masło , wrzucić warzywa, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Do mięsa dodać usmażone warzywa, ser , wbić jajko.
Wszystko dokładnie wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce , ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić kotlety , piec 35 minut , do dobrego zrumienienia. Podawać tradycyjnie z ziemniakami i buraczkami.