Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle pyszne i aromatyczne z delikatną skórką zachwycą każdego.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 44
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 558
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 118
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 336
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 44
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 558
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 118
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 336
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem , przyprawą do mięsa wieprzowego. Cukinię , paprykę, umyć utrzeć na tarce o grubszych otworach. Marchewkę obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Ser pokroić w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać masło , wrzucić warzywa, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Do mięsa dodać usmażone warzywa, ser , wbić jajko.
Wszystko dokładnie wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce , ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić kotlety , piec 35 minut , do dobrego zrumienienia. Podawać tradycyjnie z ziemniakami i buraczkami.