Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle pyszne i aromatyczne z delikatną skórką zachwycą każdego.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414037
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414037
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem , przyprawą do mięsa wieprzowego. Cukinię , paprykę, umyć utrzeć na tarce o grubszych otworach. Marchewkę obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Ser pokroić w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać masło , wrzucić warzywa, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Do mięsa dodać usmażone warzywa, ser , wbić jajko.
Wszystko dokładnie wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce , ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić kotlety , piec 35 minut , do dobrego zrumienienia. Podawać tradycyjnie z ziemniakami i buraczkami.