Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety po generalsku to delikatne filety z kurczaka w chrupiącej panierce panko z dodatkiem parmezanu i skórki cytrynowej. Choć wyglądają niepozornie, to jest to danie, które zaspokoi każdy głód. Dodatkowo wywołają euforię smaków! Są bardzo ciekawie podawane, bo z dodatkiem cytryny. Zanim weźmiesz kawałek do ust, skrop go obficie sokiem. Taki kontrast smaków bardzo pozytywnie cię zaskoczy.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 709
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 256
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 709
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 256
Składniki
Piersi z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem. Przedziel je na dwa kotlety, a następnie połóż każdy z nich między warstwami folii spożywczej i rozbij te tłuczkiem na grubość ok. 1 cm. Na duży i głęboki talerz wsyp mąkę. W drugim talerzu rozbełtaj jajko z mlekiem.
Na trzecim talerzu umieść bułkę tartą, parmezan oraz drobno posiekane: skórkę z cytryny oraz liście selera.
Każdy z kotletów najpierw panieruj w mące, a potem maczaj je w jajku z mlekiem. Następnie mocno wciśnij je do bułki tartej z każdej strony. Gotowe sznycle odkładaj na talerz. Wstaw je do lodówki na ok. 30 minut.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Smaż kotlety po generalsku na cienkiej warstwie tłuszczu przez ok. 5 minut z każdej strony do ładnego zbrązowienia. Gotowe mięso odkładaj na papierowe ręczniki. Kotlety podawaj na ciepło, z dodatkiem plasterków cytryny oraz ulubionym dodatkiem.