Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca panierka, soczyste mięso, a na dodatek aromatyczne wnętrze wypełnione ziołowym masłem. Czy właśnie tak wyglądają idealne kotlety? Oczywiście! Zobacz jak przygotować perfekcyjne kotlety po kijowsku, a juz nigdy nie wrócisz do innego przepisu.
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5920
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 353
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 560
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 746
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1181
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5920
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 353
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 560
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 746
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1181
Składniki
Miękkie masło wymieszaj z sokiem z cytryny, drobno posiekaną natką pietruszki oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Uformuj kulkę i wstaw do lodówki (lub zamrażarki) aby stwardniało.
Każdą z piersi kurczaka przekrój wzdłuż na pół, aby otrzymać dwa równe kotlety. Każdy z nich rozbij cienko przy pomocy tłuczka. Oprósz solą i pieprzem.
Na każdym z kotletów ułóż kawałek przygotowanego wcześniej masła ziołowego. Zwiń ciasne rolady, zwracając uwagę, by mięso szczelnie otoczyło masło. Następnie panieruj kotlety kijowskie, obtaczając je w mące, jajku oraz w bułce tartej.
Smaż na rozgrzanym tłuszczu do momentu aż kotlety będą złociste. Pamiętaj, że nie może być on zbyt rozgrzany, gdyż w takiej sytuacji, panierka się spali, a mięso pozostanie surowe. Gotowe kotlety podawaj natychmiast z ziemniakami i ulubioną surówką.