Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety pożarskie - drobiowe kotlety mielone

Kotlety pożarskie - drobiowe kotlety mielone

Autor:

Przepisów i artykułów: 278 Ocena: 15179

Dodano:

Odsłon: 11440

Kotlety pożarskie - drobiowe kotlety mielone

Składniki

  • Mięso mielone z indyka 400-500 g
  • Bułka Kajzerka
  • Żółtko
  • Cebula mała
  • Czosnek ząbek
  • Natka pietruszki 2 łyżki
  • Koperek łyżka
  • Sól
  • Pieprz
  • Panierka: mąka, jajko, bułka tarta
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety pożarskie - drobiowe kotlety mielone

Przygotowanie

  1. Do miski przełożyć mięso, namoczoną bułkę, żółtko cebulę drobno pokrojoną, czosnek przeciśnięty przez praskę natkę pietruszki oraz koperek posiekany.

    Doprawić solą oraz pieprzem i wszystko razem wyrobić ręcznie do połączenia się składników.
    Uformować kotlety lekko zwilżonymi dłońmi i panierować w mące, jajku oraz bułce tartej.

    Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami.

    Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 stycznia 2020 Pycha, u nas zawsze bardziej płaskie wychodzą, ale smak chyba ten sam ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń