Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety pożarskie - drobiowe kotlety mielone
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2095
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 899
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2095
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 899
Składniki
Do miski przełożyć mięso, namoczoną bułkę, żółtko cebulę drobno pokrojoną, czosnek przeciśnięty przez praskę natkę pietruszki oraz koperek posiekany. Doprawić solą oraz pieprzem i wszystko razem wyrobić ręcznie do połączenia się składników. Uformować kotlety lekko zwilżonymi dłońmi i panierować w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!