Dania główne Przepis na:
kotlety "siekane"

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1004
Dodano: 21.02.2010
Odsłon: 30277
Składniki
- filet z kurczaka, 70dag
- pieczarki, 30dag
- natka pietruszki lub szczypiorek
- majonez, 1łyżka
- jajka, 3szt.
- mąka, 3łyżki
- sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
- masło, 1łyżka
- olej
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Fileta pokroić w drobną kostkę
-
Pieczarki pokroić w plasterki, obsamażyć na łyżce masła.
-
Natkę lub szczypiorek posiekać.
-
Jajka zmiksować z mąką i majonezem. Dodać do nich fileta, podsmażone pieczarki, natkę lub szczypiorek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, wymieszać.
-
Tak przygotowaną masę wykładać na rozgrzany olej i formować masę łyżką na kształt kotletów. Smażyć z obu stron.
Komentarze do przepisu (11)

barbara_el 30 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
robię takie tylko dodaje jeszcze ser żółty pokrojony w kostkę. Sa pycha, zachęcam do wypróbowania;) Dziękuje za przypomnienie bo dawno nie robiłam...pozdrawiam2 Kto głosował? | Odpowiedz

julita1988 22 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Robie tez takie kotleciki tylko dodaje do tego papryke czerwona. Sa przepyszne po prostu:) polecam naprawde warto wyprobowac ten przepis:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

edytek 07 marca 2010Zgłoś do usunięcia
No to bardzo sie cieszę, że smakowało:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

kropeczka360 06 marca 2010Zgłoś do usunięcia
właśnie zrobiłam w piątek swoim wnukom na obiad i wnuczka 9-cio letnia zjadła wszystko i wylizała talerz bardzo dziekuje za przepis2 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 24 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Apetyczne.2 Kto głosował? | Odpowiedz

fichar 23 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Jako danie główne to niczego sobie ja proponuje grube śitko w maszynce a może jakiś sos ???????????????0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 23 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
pyszniutko wygląda ten kotlecik robie podobnie ale nie daje pieczarek muszę wypróbować twój przepis2 Kto głosował? | Odpowiedz

POMPOLINA 23 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
ląduje w ulubionych:))2 Kto głosował? | Odpowiedz

edytek 22 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Myślę, że lepiej jednak pokroić fileta w kostkę niekonicznie nawet bardzo drobną.2 Kto głosował? | Odpowiedz

koko6 22 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy przepis,ale czy można użyć maszynki do mielenia mięsa z grubym sitkiem?Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz