Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i delikatne kotlety z mielonej ryby. Tym razem zrobiłam z dorsza, ale można tu użyć dowolnej ryby. Takie kotleciki to fajna odmiana od zwykłej smażonej ryby.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10261
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2896
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1998
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 762
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10261
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2896
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1998
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 762
Składniki
Filety umyć i wyciągnąć ości, jeśli są. Następnie zmielić. Kajzerkę namoczyć w wodzie, kiedy zmięknie odcisnąć i dodać do ryby. Wbić jajko, dodać przyprawy.i sok z cytryny. Wszystko razem wymieszać i wyrobić ręką, dłuższą chwilę, tak żeby masa była gładka. Następnie uformować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety, po kilka minut z każdej strony na niewielkim gazie