Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i delikatne kotlety z mielonej ryby. Tym razem zrobiłam z dorsza, ale można tu użyć dowolnej ryby. Takie kotleciki to fajna odmiana od zwykłej smażonej ryby.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11368
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1217
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11905
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1889
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11368
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1217
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11905
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1889
Składniki
Filety umyć i wyciągnąć ości, jeśli są. Następnie zmielić. Kajzerkę namoczyć w wodzie, kiedy zmięknie odcisnąć i dodać do ryby. Wbić jajko, dodać przyprawy.i sok z cytryny. Wszystko razem wymieszać i wyrobić ręką, dłuższą chwilę, tak żeby masa była gładka. Następnie uformować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety, po kilka minut z każdej strony na niewielkim gazie