Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i delikatne kotlety z mielonej ryby. Tym razem zrobiłam z dorsza, ale można tu użyć dowolnej ryby. Takie kotleciki to fajna odmiana od zwykłej smażonej ryby.
Kruche, smaczne ciasteczka. Chyba każdemu spodobają się i posmakują :)
Odsłon: 85
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 734
Chlebki lepinja są jednym z ważniejszych dodatków do wielu dań w kuchni chorw...
Odsłon: 125
Kruche, smaczne ciasteczka. Chyba każdemu spodobają się i posmakują :)
Odsłon: 85
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 734
Chlebki lepinja są jednym z ważniejszych dodatków do wielu dań w kuchni chorw...
Odsłon: 125
Składniki
Filety umyć i wyciągnąć ości, jeśli są. Następnie zmielić. Kajzerkę namoczyć w wodzie, kiedy zmięknie odcisnąć i dodać do ryby. Wbić jajko, dodać przyprawy.i sok z cytryny. Wszystko razem wymieszać i wyrobić ręką, dłuższą chwilę, tak żeby masa była gładka. Następnie uformować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety, po kilka minut z każdej strony na niewielkim gazie