Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne o zrównoważonym smaku!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8641
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 598
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8641
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 598
Składniki
Inspirowana niedawnym przepisem polalg: https://smaker.pl/przepis-rybno-brokulowe-kotleciki,158133,polalg.html zrobiłam podobne ale nie byłabym sobą gdybym czegoś od siebie nie dodała: Zmieliłam filety, podgotowanego brokuła rozgniotłam widelcem, dodałam około 100 g już ugotowanej kaszy i przeciśnięty czosnek. A teraz już standardowo: jajo do masy, trochę bułki tartej, sól i pieprz do smaku.
Jeśli zostawi się masę na pół godziny w lodówce, lepiej się zestali. Teraz wystarczy kotlety obtoczyć w tartej bułce i smażyć. W kotletach czuje się delikatny smak ryby, brokuł nadaje im lekkości a czosnek podbija wszystkie te smaki. Smacznego!