Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne o zrównoważonym smaku!
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6188
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10060
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6188
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10060
Składniki
Inspirowana niedawnym przepisem polalg: https://smaker.pl/przepis-rybno-brokulowe-kotleciki,158133,polalg.html zrobiłam podobne ale nie byłabym sobą gdybym czegoś od siebie nie dodała: Zmieliłam filety, podgotowanego brokuła rozgniotłam widelcem, dodałam około 100 g już ugotowanej kaszy i przeciśnięty czosnek. A teraz już standardowo: jajo do masy, trochę bułki tartej, sól i pieprz do smaku.
Jeśli zostawi się masę na pół godziny w lodówce, lepiej się zestali. Teraz wystarczy kotlety obtoczyć w tartej bułce i smażyć. W kotletach czuje się delikatny smak ryby, brokuł nadaje im lekkości a czosnek podbija wszystkie te smaki. Smacznego!