Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne o zrównoważonym smaku!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Inspirowana niedawnym przepisem polalg: https://smaker.pl/przepis-rybno-brokulowe-kotleciki,158133,polalg.html zrobiłam podobne ale nie byłabym sobą gdybym czegoś od siebie nie dodała: Zmieliłam filety, podgotowanego brokuła rozgniotłam widelcem, dodałam około 100 g już ugotowanej kaszy i przeciśnięty czosnek. A teraz już standardowo: jajo do masy, trochę bułki tartej, sól i pieprz do smaku.
Jeśli zostawi się masę na pół godziny w lodówce, lepiej się zestali. Teraz wystarczy kotlety obtoczyć w tartej bułce i smażyć. W kotletach czuje się delikatny smak ryby, brokuł nadaje im lekkości a czosnek podbija wszystkie te smaki. Smacznego!