Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety rybne z jajkiem to sprawdzona, smaczna i prosta w przygotowaniu propozycja, idealna na obiad dla całej rodziny. Kotlety świetnie smakują podane z ziemniakami i ulubioną surówką, są znakomitą alternatywą dla klasycznych kotletów z mięsa mielonego drobiowego lub wieprzowego.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 309
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26017
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8948
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 735
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 309
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26017
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8948
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 735
Składniki
Rozmrożone i odsączone z wody ryby kroimy na mniejsze kawałki a następnie dość drobno siekamy. Obraną cebulę drobno siekamy. Ugotowane i obrane ze skorupek jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do dużej miski przekładamy posiekaną rybę, dodajemy pokrojoną cebulę, starte na tarce jajka, posiekaną natkę pietruszki, wbijamy surowe jajko, wsypujemy bułkę tartą i całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem, masę starannie wyrabiamy dłonią. Z mięsa wilgotnymi dłońmi formujemy niewielkie kotlety i panierujemy je w bułce tartej. Kotlety smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoto – brązowy kolor, po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.