Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe Smaczne Sycące
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 114
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 216
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1280
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 114
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 216
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1280
Składniki
Ryby myjemy , oczyszczamy z ości. Gotujemy ok. 5 minut. Rozdrabniamy widelcem.
Mięso mielone mieszamy z rybą.Dodajemy jajko , bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki.Przyprawiamy solą ziołową i pieprzem.
Wyrabiamy na masę.( Jeśli masa nie chce się kleić dodajemy bułkę tartą ).
Formujemy niewielkie , płaskie kotleciki. Obtaczamy w mące. Smażymy kilka minut z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami.