Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-02-2021
Proponuję Wam mega pyszne kotleciki rybne, takie paluchy rybne w kukurydzianej panierce, zapiekane w piekarniku... Palce lizać, w smaku bardzo podobne do tradycyjnych paluszków rybnych, tylko w o wiele zdrowszej wersji. Delikatne w środku z chrupiącą skórką... Z poniższego przepisu wyjdzie 10-11 kotlecików.
Koperek i pietruszkę drobno posiekać. Rybę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i zmielić w maszynce na grubym sitku. Następnie dodać sok z cytryny, posiekaną zieleninę, 3 łyżki mąki kukurydzianej, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać.
Przygotować 3 naczynia do panierowania. Do jednego wsypać mąkę kukurydzianą, do drugiego zmielone lub utłuczone płatki kukurydziane, a w trzecim roztrzepać jajka z solą i pieprzem.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Formować podłużne kotleciki, potem każdy z nich najpierw obtoczyć w mące kukurydzianej, potem w jajku i na koniec w płatkach kukurydzianych. Gotowe kotleciki przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Skropić olejem i włożyć do piekarnika na ok. 30-35 minut.
Polecam, bo są przepyszne, świetnie smakują z sosem czosnkowym lub jogurtowym.
SMACZNEGO!!!
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 68
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Odsłon: 68
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 68
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Odsłon: 68
Składniki
Koperek i pietruszkę drobno posiekać. Rybę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i zmielić w maszynce na grubym sitku. Następnie dodać sok z cytryny, posiekaną zieleninę, 3 łyżki mąki kukurydzianej, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Przygotować 3 naczynia do panierowania. Do jednego wsypać mąkę kukurydzianą, do drugiego zmielone lub utłuczone płatki kukurydziane, a w trzecim roztrzepać jajka z solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Formować podłużne kotleciki, potem każdy z nich najpierw obtoczyć w mące kukurydzianej, potem w jajku i na koniec w płatkach kukurydzianych. Gotowe kotleciki przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Skropić olejem i włożyć do piekarnika na ok. 30-35 minut. Polecam, bo są przepyszne, świetnie smakują z sosem czosnkowym lub jogurtowym. SMACZNEGO!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Risotto ze szparagami
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Dania główne
Spanakopita, czyli grecka aromatyczna zapiekanka
Dania główne
Burrito
Risotto ze szparagami
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 8
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Krokiety na bogato! Farsz na bazie ziemniaków i twarogu, ale z mnóstwem pyszn...
Odsłon: 86