Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-02-2021
Proponuję Wam mega pyszne kotleciki rybne, takie paluchy rybne w kukurydzianej panierce, zapiekane w piekarniku... Palce lizać, w smaku bardzo podobne do tradycyjnych paluszków rybnych, tylko w o wiele zdrowszej wersji. Delikatne w środku z chrupiącą skórką... Z poniższego przepisu wyjdzie 10-11 kotlecików.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 625
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1307
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458086
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1562
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2331
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 625
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1307
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458086
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1562
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2331
Składniki
Koperek i pietruszkę drobno posiekać. Rybę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i zmielić w maszynce na grubym sitku. Następnie dodać sok z cytryny, posiekaną zieleninę, 3 łyżki mąki kukurydzianej, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Przygotować 3 naczynia do panierowania. Do jednego wsypać mąkę kukurydzianą, do drugiego zmielone lub utłuczone płatki kukurydziane, a w trzecim roztrzepać jajka z solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Formować podłużne kotleciki, potem każdy z nich najpierw obtoczyć w mące kukurydzianej, potem w jajku i na koniec w płatkach kukurydzianych. Gotowe kotleciki przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Skropić olejem i włożyć do piekarnika na ok. 30-35 minut. Polecam, bo są przepyszne, świetnie smakują z sosem czosnkowym lub jogurtowym. SMACZNEGO!!!