Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-02-2021
Proponuję Wam mega pyszne kotleciki rybne, takie paluchy rybne w kukurydzianej panierce, zapiekane w piekarniku... Palce lizać, w smaku bardzo podobne do tradycyjnych paluszków rybnych, tylko w o wiele zdrowszej wersji. Delikatne w środku z chrupiącą skórką... Z poniższego przepisu wyjdzie 10-11 kotlecików.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Koperek i pietruszkę drobno posiekać. Rybę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i zmielić w maszynce na grubym sitku. Następnie dodać sok z cytryny, posiekaną zieleninę, 3 łyżki mąki kukurydzianej, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Przygotować 3 naczynia do panierowania. Do jednego wsypać mąkę kukurydzianą, do drugiego zmielone lub utłuczone płatki kukurydziane, a w trzecim roztrzepać jajka z solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Formować podłużne kotleciki, potem każdy z nich najpierw obtoczyć w mące kukurydzianej, potem w jajku i na koniec w płatkach kukurydzianych. Gotowe kotleciki przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Skropić olejem i włożyć do piekarnika na ok. 30-35 minut. Polecam, bo są przepyszne, świetnie smakują z sosem czosnkowym lub jogurtowym. SMACZNEGO!!!