Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-02-2021
Proponuję Wam mega pyszne kotleciki rybne, takie paluchy rybne w kukurydzianej panierce, zapiekane w piekarniku... Palce lizać, w smaku bardzo podobne do tradycyjnych paluszków rybnych, tylko w o wiele zdrowszej wersji. Delikatne w środku z chrupiącą skórką... Z poniższego przepisu wyjdzie 10-11 kotlecików.
Placki z cukinii niemal jak ziemniaczane, delikatne, chrupiące, cieniutkie, t...
Odsłon: 59
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 38
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 54
Placki z cukinii niemal jak ziemniaczane, delikatne, chrupiące, cieniutkie, t...
Odsłon: 59
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 38
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 54
Składniki
Koperek i pietruszkę drobno posiekać. Rybę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i zmielić w maszynce na grubym sitku. Następnie dodać sok z cytryny, posiekaną zieleninę, 3 łyżki mąki kukurydzianej, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Przygotować 3 naczynia do panierowania. Do jednego wsypać mąkę kukurydzianą, do drugiego zmielone lub utłuczone płatki kukurydziane, a w trzecim roztrzepać jajka z solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Formować podłużne kotleciki, potem każdy z nich najpierw obtoczyć w mące kukurydzianej, potem w jajku i na koniec w płatkach kukurydzianych. Gotowe kotleciki przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Skropić olejem i włożyć do piekarnika na ok. 30-35 minut. Polecam, bo są przepyszne, świetnie smakują z sosem czosnkowym lub jogurtowym. SMACZNEGO!!!