Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Schab opłucz, potnij na kotlety. Rozbij tłuczkiem do mięsa. Oprósz solą i pieprzem. Zrumień obu stron na rozgrzanym oleju. Przełóż do posmarowanego masłem naczynia i odstaw w ciepłe miejsce.
Brokuły podziel na małe różyczki. Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmaż pokrojone w plastry pieczarki i pomidory. Brokuły włóż do wrzącej, osolonej wody, zagotuj, osącz na sitku.
Warzywa i grzyby rozłóż na kotletach. Posyp startym na grube wióry serem. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego wcześniej do temperatury 200 stopni. Zapiekaj ok. 5 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

maryna2012 23 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Musi byc pyszne...napewno skorzystam z przepisu...;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

zuzi 05 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
Napewno pyszne-musze wypróbowac0 Kto głosował? | Odpowiedz

Kogoru 05 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
nieźle brzmi0 Kto głosował? | Odpowiedz