Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety schabowe w cieście"
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 37
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 138
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 220
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 37
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 138
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 220
Składniki
Mięso umyj, osusz, potnij na 7 plastrów. Nożem lekko natnij w kilku miejscach krawędzie kotletów (aby się nie unosiły do góry). Delikatnie rozbij mięso, oprósz przyprawą do grilla. Wstaw do lodówki na co najmniej pół godziny.
Przygotuj ciasto ziemniaczane. Obierz ziemniaki, umyj. Zetrzyj je na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Masę lekko odciśnij z soku. Wsyp do niej przyprawę do ziemniaków, mąkę pszenną, wbij jajko. Dodaj posiekaną natkę. Przypraw solą, świeżo zmielonym pieprzem i wyrób gładkie ciasto.
Każdy kotlet oblep ciastem. Smaż na gorącym oleju na złoty kolor. Najpierw z jednej strony, potem z drugiej (smaż na wolnym ogniu, aby mięso w środku było miękkie).
Kotlety podaj z ziemniakami oraz surówką z kiszonej kapusty. Smaczne są także z gotowanym kalafiorem, polanym masłem ze zrumienioną bułeczką.
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Bella Relaks