Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety schabowe z jajkiem

Kotlety schabowe z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 15

Sprawdzony przepis na "Kotlety schabowe z jajkiem"

Składniki

  • 6 kotletów schabowych
  • 6 prostokątnych plasterków żółtego sera
  • 6 pasków papryki konserwowej
  • 4 jajka
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • tarta bułka
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety schabowe z jajkiem

Przygotowanie

  1. Kotlety schabowe umyj, osusz. Posyp z obydwu stron przyprawą do mięsa wieprzowego. Wstaw na kilka godzin do lodówki.

  2. Trzy jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, przekrój na pół. Schabowe rozbij przez folię spożywczą na jak największy płat. Na każdym kotlecie ułóż plasterek żółtego sera, pół jajka, pasek papryki. Ciasno zwiń.

  3. Roladki zepnij wykałaczkami.Pozostałe jajko roztrzep. Roladki panieruj w jajku i tartej bułce. Olej rozgrzej na patelni, włóż roladki, usmaż na małym ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.

  4. Czas przygotowania 30 min. Ilość porcji 6, cena za porcję 3 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń