Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety schabowe z jajkiem"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 152
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 152
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Składniki
Kotlety schabowe umyj, osusz. Posyp z obydwu stron przyprawą do mięsa wieprzowego. Wstaw na kilka godzin do lodówki.
Trzy jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, przekrój na pół. Schabowe rozbij przez folię spożywczą na jak największy płat. Na każdym kotlecie ułóż plasterek żółtego sera, pół jajka, pasek papryki. Ciasno zwiń.
Roladki zepnij wykałaczkami.Pozostałe jajko roztrzep. Roladki panieruj w jajku i tartej bułce. Olej rozgrzej na patelni, włóż roladki, usmaż na małym ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
<strong>Czas przygotowania 30 min. Ilość porcji 6, cena za porcję 3 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie