Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety schabowe z musztardą

Kotlety schabowe z musztardą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2380 Ocena: 52774

Dodano:

Odsłon: 15044

Dziś znów w menu będzie solidne danie dla tych, którzy potrzebują porządnego zastrzyku kalorii, bo tego wymaga od nich tryb życia, praca, lub choćby upodobania kulinarne! Czyli będzie to solidny kotlet schabowy, tyle że musimy mieć plan na jego zrobienie, bowiem będzie on marynowany w musztardzie przez całą noc. Ale to jedyne co trzeba zrobić z wyprzedzeniem. Zatem nawet odporny na kulinarne eksperymenty "drwal", przyrządzi go sobie bez trudu. Dzięki takiemu przygotowaniu uzyskamy lekko pikantny smak, a samo mięso będzie wyjątkowo kruche! Zatem wszystkich potrzebujących dobrego schabowego, zapraszam do zapoznania się ze szczegółami jego przyrządzenia udostępnionymi w załączonym linku. Smacznego!

Składniki

  • 2 kotlety schabowe po 200 g
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 5 łyżek mąki
  • 1 jajko
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 3 łyżki smalcu gęsiego
  • sól, pieprz
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety schabowe z musztardą

Przygotowanie

  1. Mięso rozbijamy, z obu stron smarujemy musztardą. Zawijamy w folię spożywczą, odstawiamy na noc do lodówki.

    Na drugi dzień wyjmujemy kotlety z folii, obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, następnie w bułce tartej.

    Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kuyavian-Slav 27 kwietnia Smalec z gęsi nie nadaje się do długiego smażenia w wysokiej temperaturze , no i te jajka rozkłócone .Po smażeniu się nie pogodzą , ale te roztrzepane to co innego . Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 04 marca Musztarda jest genialnym dodatkiem do miesa. Zawsze ja dodaje do mielonych, do rolad wolowych i wielu innych potraw, choc musze przyznac, ze schabowego jeszcze nigdy nie robilam z musztarda.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń