Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś znów w menu będzie solidne danie dla tych, którzy potrzebują porządnego zastrzyku kalorii, bo tego wymaga od nich tryb życia, praca, lub choćby upodobania kulinarne! Czyli będzie to solidny kotlet schabowy, tyle że musimy mieć plan na jego zrobienie, bowiem będzie on marynowany w musztardzie przez całą noc. Ale to jedyne co trzeba zrobić z wyprzedzeniem. Zatem nawet odporny na kulinarne eksperymenty "drwal", przyrządzi go sobie bez trudu. Dzięki takiemu przygotowaniu uzyskamy lekko pikantny smak, a samo mięso będzie wyjątkowo kruche! Zatem wszystkich potrzebujących dobrego schabowego, zapraszam do zapoznania się ze szczegółami jego przyrządzenia udostępnionymi w załączonym linku. Smacznego!
Mięso rozbijamy, z obu stron smarujemy musztardą. Zawijamy w folię spożywczą, odstawiamy na noc do lodówki.
Na drugi dzień wyjmujemy kotlety z folii, obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 116
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 73
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 35
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 180
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 39
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 116
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 73
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 35
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 180
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 39
Składniki
Mięso rozbijamy, z obu stron smarujemy musztardą. Zawijamy w folię spożywczą, odstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień wyjmujemy kotlety z folii, obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1646
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2347