Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekane kotlety z papryką i serem to świetny pomysł na szybki obiad. Nie musisz smażyć mięsa, wystarczy posiekać je wraz z warzywami i upiec. Pamiętaj, aby mięsa nie siekać zbyt drobno, najlepiej pokroić je w kostkę o wielkości 2 cm.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2159
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 128
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 222
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2159
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 128
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 222
Składniki
Filety pokrój w większą kostkę.
Paprykę dokładnie umyj, osusz, pozbądź się gniazd nasiennych i drobno posiekaj.
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Do miski wbij jajko i rozkłóć za pomocą widelca. Następnie dodaj pokrojone mięso, mąkę, paprykę, ser, posiekaną pietruszkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Na blaszkę z papierem do pieczenia wykładaj porcje masy, każdą z nich spłaszcz za pomocą łyżki.
Kotleciki piecz w 190 stopniach Celsjusza przez 30 minut.