Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję alternatywę dla tradycyjnych mielonych. Kotlety sojowe są równie smaczne, a podane z ziemniakami i surówką są świetnym obiadem. Z podanych proporcji wyszło 12 kotletów.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Soję namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować ją w nowej wodzie. Później wodę odlać i zmiksować ją blenderem. Podsmażyć pokrojoną cebulę i przepuszczony przez praskę czosnek. Bułkę pokroić i namoczyć w gorącej wodzie. Cebulkę z czosnkiem, bułkę i jajka dodać do zmiksowanej soi. Dodać przyprawy. Wyrobić masę. Formować kotlety i obtaczać w tartej bułce. Smażyć na patelni z obu stron. Po usmażeniu odsączyć, z nadmiaru tłuszczu, na papierowym ręczniku.