Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję alternatywę dla tradycyjnych mielonych. Kotlety sojowe są równie smaczne, a podane z ziemniakami i surówką są świetnym obiadem. Z podanych proporcji wyszło 12 kotletów.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15519
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4656
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 335
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2815
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15519
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4656
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 335
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2815
Składniki
Soję namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować ją w nowej wodzie. Później wodę odlać i zmiksować ją blenderem. Podsmażyć pokrojoną cebulę i przepuszczony przez praskę czosnek. Bułkę pokroić i namoczyć w gorącej wodzie. Cebulkę z czosnkiem, bułkę i jajka dodać do zmiksowanej soi. Dodać przyprawy. Wyrobić masę. Formować kotlety i obtaczać w tartej bułce. Smażyć na patelni z obu stron. Po usmażeniu odsączyć, z nadmiaru tłuszczu, na papierowym ręczniku.