Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję alternatywę dla tradycyjnych mielonych. Kotlety sojowe są równie smaczne, a podane z ziemniakami i surówką są świetnym obiadem. Z podanych proporcji wyszło 12 kotletów.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2465
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 189
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 78
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6383
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 301
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2465
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 189
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 78
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6383
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 301
Składniki
Soję namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować ją w nowej wodzie. Później wodę odlać i zmiksować ją blenderem. Podsmażyć pokrojoną cebulę i przepuszczony przez praskę czosnek. Bułkę pokroić i namoczyć w gorącej wodzie. Cebulkę z czosnkiem, bułkę i jajka dodać do zmiksowanej soi. Dodać przyprawy. Wyrobić masę. Formować kotlety i obtaczać w tartej bułce. Smażyć na patelni z obu stron. Po usmażeniu odsączyć, z nadmiaru tłuszczu, na papierowym ręczniku.