Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety sojowe

Kotlety sojowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 524 Ocena: 7670

Dodano:

Odsłon: 8218

Proponuję alternatywę dla tradycyjnych mielonych. Kotlety sojowe są równie smaczne, a podane z ziemniakami i surówką są świetnym obiadem. Z podanych proporcji wyszło 12 kotletów.

Składniki

  • 30 dag soi
  • 2 jajka wiejskie
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 bułka
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka
  • olej rzepakowy
  • bułka tarta
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety sojowe

Przygotowanie

  1. Soję namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować ją w nowej wodzie. Później wodę odlać i zmiksować ją blenderem. Podsmażyć pokrojoną cebulę i przepuszczony przez praskę czosnek. Bułkę pokroić i namoczyć w gorącej wodzie. Cebulkę z czosnkiem, bułkę i jajka dodać do zmiksowanej soi. Dodać przyprawy. Wyrobić masę. Formować kotlety i obtaczać w tartej bułce. Smażyć na patelni z obu stron. Po usmażeniu odsączyć, z nadmiaru tłuszczu, na papierowym ręczniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 02 marca 2018 Genialny przepis. Zawsze mam problem, zeby dobrze ugotowac soje, ciagle jest twarda :-) Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń