Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję alternatywę dla tradycyjnych mielonych. Kotlety sojowe są równie smaczne, a podane z ziemniakami i surówką są świetnym obiadem. Z podanych proporcji wyszło 12 kotletów.
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 108
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 35
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 108
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 35
Składniki
Soję namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować ją w nowej wodzie. Później wodę odlać i zmiksować ją blenderem. Podsmażyć pokrojoną cebulę i przepuszczony przez praskę czosnek. Bułkę pokroić i namoczyć w gorącej wodzie. Cebulkę z czosnkiem, bułkę i jajka dodać do zmiksowanej soi. Dodać przyprawy. Wyrobić masę. Formować kotlety i obtaczać w tartej bułce. Smażyć na patelni z obu stron. Po usmażeniu odsączyć, z nadmiaru tłuszczu, na papierowym ręczniku.