Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety w sosie tajskim to wyjątkowe danie, które łączy w sobie aromatyczne kotlety z soczystego mięsa z egzotycznym i pikantnym sosem tajskim
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1505
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1719
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 65
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1505
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1719
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 65
Składniki
1. Mięso mielone kroisz bardzo drobno i przekładasz do miski. Dodajesz jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, pastę curry, bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną, sól oraz paprykę ostrą. Dokładnie wyrabiasz masę mięsną, a następnie zwilżonymi dłońmi formujesz kotlety.
2. Kotlety smażysz z obu stron na rozgrzanym oleju aż do zarumienienia.
3. Kiedy kotlety się zarumienią, podlewaj je bulionem rosołowym, dodając sos sojowy oraz pastę curry. Następnie wlewaj mleko kokosowe i gotuj przez około 20 minut na średnim ogniu.
4. Na koniec dodajesz drobno posiekany szczypiorek. 5. Danie jest gotowe do podania. Podawaj je z gotowanymi ziemniakami oraz surówką. 6. Smacznego!