Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować niedzielny obiad, by było szybko, smacznie i zaskakująco? Proponujemy kotlety wyborowe, nie tylko na czas przedwyborczy. To pyszne danie zawiera soczystą pierś kurczaka, faszerowaną plasterkiem szynki i sera. To właśnie nadzienie stanowi istotę tego dania, a dzięki zwinięciu sera w plasterek szynki, nic nie wypływa ze środka, zapewniając absolutnie oszałamiający smak.
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 82
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 42
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9956
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 78
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 41
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 138
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 82
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 42
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9956
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 78
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 41
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 138
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200°C i na wyłożoną papierem do pieczenia czarną blachę z piekarnika wysyp bułkę tartą. Skrop ją olejem, przemieszaj i wstaw blachę na ok. 3 minuty lub do momentu, aż bułka będzie jasnozłota. Po czym wyjmij blachę i od razu przełóż panierkę do miski.
Piersi z kurczaka umyj, osusz i w każdej piersi wytnij kieszeń. Złóż plasterek sera na pół, owiń go szynką i włóż do kieszeni, po czym złącz wykałaczką. Całość natrzyj solą i czarnym pieprzem.
Przygotuj 3 miseczki. Do jednej wsyp mąkę, do drugiej wbij jajko, a w trzeciej umieść podpieczoną bułkę tartą. Kotlety panieruj najpierw w mące, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej. Lekko dociśnij panierkę na mięsie i przełóż kotlety na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Wstaw do pieca nagrzanego do 180°C i piecz ok. 25-30 minut. Potrawę możesz także usmażyć w głębokim tłuszczu.
Kotlety wyborowe podawaj na gorąco w towarzystwie gotowanych ziemniaków i surówki colesław.