Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety z piekarnika, obiad jak marzenie. Kotlety tak zasmakowały mojej rodzinie, że przestałam przyrządzać kotlety w tradycyjny sposób- teraz posługuje się wyłącznie tym przepisem.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 722
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 741
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 722
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 741
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebule, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę Gyros, sól oraz bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy duże okrągłe kotlety, rozpłaszczamy żeby powstały nam placki grubości dwóch centymetrów i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 °C
2. W tym czasie, co piecze się nam mięso robimy pierzynkę. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Grzyby rozkładamy na upieczonych kotletach.
4. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. 5. Do jajek dodajemy starty na tarce o dużych oczkach żółty ser oraz majonez. 6. Masę jajeczną wykładamy na grzyby. 7. Zapiekamy 10 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 °C
8. Kotlety gotowe. 9. Smacznego.