Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące kotleciki z bobu i ziemniaków. O przyjemnym, zielonym kolorze. Stanowią doskonały pomysł na bezmięsny obiad dla całej rodziny. Do ich przygotowania możecie wykorzystać gotowane ziemniaki z poprzedniego dnia.
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 178
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 390
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 189
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 178
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 390
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 189
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj i przestudź. Bób ugotuj do miękkości, przestudź i obierz z łupin.
Ziemniaki z bobem przełóż do miski, rozgnieć tłuczkiem. Dodaj jajko, przyprawy i łyżkę bułki tartej. Składniki wymieszaj.
Z powstałej masy uformuj równiej wielkości kotleciki.
Kotlety z ziemniakami i bobem obtocz w bułce tartej. Smaż na patelni z rozgrzanym tłuszczem na złoty kolor z dwóch stron.